Telkomsel Flash "rocks"!

Telkomsel Flash pagi ini cukup “lumayan”…

Saya mendapatkan kira-kira 7 KB/s download speed stabil dari koneksi “HSDPA” Telkomsel Flash Unlimited yang secara teori maksimum kecepatannya 256 kbps (32 KB/s).

Ironis memang, tapi Telkomsel Flash kali ini jauh lebih cepat jika dibandingkan dengan hari-hari sebelumnya:

Oh well, kita harus mensyukuri apapun yang diberikan kepada kita. Amiin.

Like this article? Please share this article with others:

Don't Hate The Game…

… hate the players?

Ada sebuah lagu yang sekilas terdengar enak didengar di telinga gw…

tapi setelah gw dengerin baik2, ternyata sebagian besar –jika tidak boleh dikatakan semua– yang didesahkan dalam lirik lagu ini sangat akurat dengan tipikal relationship cowo-cewe zaman Indigo ini…

“If I were a girl… I wouldn’t play games”

Pernah nonton Gossip Girl? Film setengah jadul How to Lose A Guy in 10 Days? atau Sex in The City? Meski sekedar film, tp jika kamu jeli melihatnya sebagai ilustrasi dari realita di sekitarmu…

Maka kamu pasti ngerti arti sebenarnya dibalik cuplikan lirik tersebut…

“If you were a boy
then girl you’d understand
you need to stop listening to your friends
love, respect and trust your man”

Sebait lirik yang gw gak perlu ngasih penjelasan panjang lebar, gw kasih salut luar biasa untuk LA Lights yang udah mbikin campaign berikut 😉

Kalo menurut gw, yg diperlukan adalah kesadaran untuk memaklumi kekurangan masing2…

“But you are not a boy,
so you can’t understand
You are not a perfect woman
and I am not a perfect man”

…tapi bukan sekedar pasrah menerima kekurangan. Kalau bisa saling mendukung untuk sama2 becoming a better man and better woman…

Why not?

Inspired by:

If I Were A Boy (Remix)
Beyonce ft. R. Kelly

If I were a boy
even just for a day
I’d roll out of bed in the morning
and throw on what I wanted and go

Drink beer with the guys
and chase after girls
I’d kick it with who I wanted
and I’d never get confronted for it
cause they stick up for me

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I’d be a better man
I’d listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he’s taking you for granted
And everything you had got destroyed

(R. Kelly)
If you were a boy
then girl you’d understand
you need to stop listening to your friends
love, respect and trust your man

So I go to clubs with the guys
and sometimes flirt with the girls
I should be able to roll out
as long as I’m coming home to you
and give you the world

But you are not a boy,
so you dont have a clue (ey)
How I work and pay the bills
girl everything I do is for you (eh eh)

(Beyonce)
I’d listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he’s taking you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a Boy (Beyonce)

If I were a Girl (Kelly)

I would turn off my phone (Beyonce)

I wouldn’t play games (Kelly)

Tell everyone it’s broken
so they’d think that I was sleeping alone (Beyonce)

Girl you know thats wrong (Kelly)

I’d put myself first
and make the rules as I go
Cause I know that she’ll be faithful,
waiting for me to come home, to come home.

But you are not a boy,
so you can’t understand
You are not a perfect woman
and I am not a perfect man (remix,remix)

I’d listen to her (eh eh)
Cause I know how it hurts (Kelly: and I know how you feel)
When you lose the one you wanted
Cause he’s taking you for granted
And everything you had got destroyed

Kelly: Said I’m sorry

It’s a little too late for you to come back

but I cant let you go
cause I’m too attached (Kelly)

If you thought I would wait for you
you thought wrong

But you’re just a boy

Lyrics source

Like this article? Please share this article with others:

Bill Gates' rules for Kids!

Read this….. very cool!

Dear Colleagues & Friends
 
Here are a few rules of wisdom and this from the richest man in the world. They must be true!!!!
 
All the best
 
This should be posted in all schools and work places

Love him or hate him, he sure hits the nail on the head with this! Bill Gates recently gave a speech at a High School about 11 things they did not and will not learn in school. He talks about how feel-good, politically correct teachings created a generation of kids with no concept of reality and how this concept set them up for failure in the real world.

Rule 1: Life is not fair – get used to it!

Rule 2 : The world won’t care about your self-esteem. The world will expect you to accomplish something BEFORE you feel good about yourself.

Rule 3 : You will NOT make $60,000 a year right out of high school. You won’t be a vice-president with a car phone until you earn both.

Rule 4 : If you think your teacher is tough, wait till you get a boss.

Rule 5 : Flipping burgers is not beneath your dignity. Your Grandparents had a different word for burger flipping: they called it opportunity.

Rule 6: If you mess up, it’s not your parents’ fault, so don’t whine about your mistakes, learn from them. Parents stop babying your kids and giving them everything they want.

Rule 7: Before you were born, your parents weren’t as boring as they are now. They got that way from paying your bills, cleaning your clothes and listening to you talk about how cool you thought you were. So before you save the rain forest from the parasites of your parent’s generation, try delousing the closet in your own room.

Rule 8: Your school may have done away with winners and losers, but life HAS NOT. In some schools, they have abolished failing grades and they’ll give you as MANY TIMES as you want to get the right answer. This doesn’t bear the slightest resemblance to ANYTHING in real life.

Rule 9: Life is not divided into semesters. You don’t get summers off and very few employers are interested in helping you FIND YOURSELF. Do that on your own time..

Rule 10: Television is NOT real life. In real life people actually have to leave the coffee shop and go to jobs.

Rule 11: Be nice to nerds. Chances are you’ll end up working for one.

If you agree, pass it on.
If you can read this – Thank a teacher!
Most of all Thank A Veteran for keeping our country free so this can be passed on to someone else.

Source: TheProfec mailing list

Like this article? Please share this article with others:

Mario Teguh Golden Ways Notes #1

Jadilah pribadi yg terlalu mulia untuk ditaruh di zona tidak nyaman (contoh: miskin, bodoh)

Jika Anda ingin menjadi pribadi yg menarik maka jadilah pribadi yg tertarik kepada org lain


Berdamailah dengan yg sudah terjadi, tugas kita adalah menjadikan besok tidak lebih buruk dari yang sudah terjadi


Untuk tau kita benar ato salah, cek dengan org lain, sehingga tidak ada over conception (apaan sih ini?)

Contoh: kamu bicara dgn org ndeso yg ga bisa baca tulis dgn bhs inggris, jd org itu ga bs ngerti apa yg kmu sampaikan

Hanya org2 yg direncanakan naik yg mendapat gangguan turun
Contoh: kmu naik pangkat jd manager, jd smakin tajir, tpi jadi hoby clubbing

Bukan kebahagiaan yg membuat qta bersyukur, tpi bersyukurlah yg membuat qta bahagia

Sukses bkn akhir dr perjalanan, tpi adalah proses dlm perjalanan (merasa bahagia)

Mensyukuri yg sudah ada sebagai syarat kepantasan utk kepangkatan yg blm qta miliki

………………………….. Phew!!

Selalu kaya ditampar ampe merah2 tiap dapet sinopsis Mario Teguh Golden Ways…

Special thanks buat Ratna yang udah setia ngingetin gw nonton ‘marteg’ (Mario Teguh) dan ngebikinin sinopsisnya karena gw selalu gak sempet nonton hix hix… 😉

Like this article? Please share this article with others:

A Glossy Song… "Good Times"

Found a sweet melancholic glossy song, while listening to Hard Rock 87.70 FM Bandung…

Good Times
Edie Brickell and the New Bohemians

You don’t even have to try,
it comes easy for you
The way you move is so appealing
it could make me cry
Go out driving with my friends
in Bobby’s big old beat-up car
I’m with a lot of people there,
I wonder where you are

Good times, bad times, gimme some of that
Good times, bad times, gimme some of that
Good times, bad times, gimme some of that

I don’t want to say goodbye,
don’t wanna walk you to the door
I’ve spent a little time with you,
I want a little more

Good times, bad times, gimme some of that
Good times, bad times, gimme some of that
Good times, bad times, gimme some of that

Good times, bad times, gimme some of that
Good times, bad times, gimme some of that
Good times, bad times, gimme some of that

Now I’ve got those good, good ,good times ???
Ain’t got those bad, bad, bad times ???
I’ve got those good, good, good ,good times ???

Source: http://www.songmeanings.net/songs/view/142052/

Like this article? Please share this article with others:

New Ubuntu 8.10: The Intrepid Ibex!

Ubuntu’s latest version 8.10 Intrepid Ibex has just been released a few minutes ago!

Congratulations to Canonical team for releasing this fresh new Ubuntu!

The Ubuntu team is pleased to announce Ubuntu 8.10 Desktop and Server,
continuing Ubuntu’s tradition of integrating the latest and greatest open
source technologies into a high-quality, easy-to-use Linux distribution.

Read more about the features of Ubuntu 8.10 in the following press releases:

Desktop edition    http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-8.10-desktop
Server edition     http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-8.10-server

Ubuntu 8.10 will be supported for 18 months on both desktops and servers.
Users requiring a longer support lifetime may choose to continue using
Ubuntu 8.04 LTS rather than upgrading to or installing 8.10.

Ubuntu 8.10 is also the basis for new 8.10 releases of Kubuntu, Xubuntu, and
UbuntuStudio:

http://kubuntu.org/news/8.10-release
http://xubuntu.org/news/intrepid/release
http://ubuntustudio.org/8-10_release_note

To Get Ubuntu 8.10
——————

To download Ubuntu 8.10, or obtain CDs, visit:

http://www.ubuntu.com/getubuntu

Because Ubuntu 8.04 LTS is a long-term support release, users of that
release will not be offered an automatic upgrade to 8.10 via Update Manager.
For instructions on upgrading to Ubuntu 8.10, see:

http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading

As always, upgrades to the latest version of Ubuntu are entirely free of
charge.

We recommend that all users read the release notes, which document
caveats and workarounds for known issues.  They are available at:

http://www.ubuntu.com/getubuntu/releasenotes/810

Find out what’s new in this release with a graphical overview:

http://www.ubuntu.com/getubuntu/releasenotes/810overview

If you have a question, or if you think you may have found a bug but
aren’t sure, try asking on the #ubuntu IRC channel, on the Ubuntu Users
mailing list, or on the Ubuntu forums:

#ubuntu on irc.freenode.net
http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
http://www.ubuntuforums.org/

Helping Shape Ubuntu
——————–

If you would like to help shape Ubuntu, take a look at the list of ways
you can participate at:

http://www.ubuntu.com/community/participate/

About Ubuntu
————

Ubuntu is a full-featured Linux distribution for desktops, laptops, and
servers, with a fast and easy install and regular releases.  A
tightly-integrated selection of excellent applications is included, and
an incredible variety of add-on software is just a few clicks away.

Professional technical support is available from Canonical Limited and
hundreds of other companies around the world.  For more information about
support, visit:

http://www.ubuntu.com/support

More Information
—————-

You can find out more about Ubuntu and about this release on our website:

http://www.ubuntu.com/

Come on, let’s download it!

Like this article? Please share this article with others:

Pinjam Tangan Multifungsi: Gratis!!!

Baru baca sebagian buku “Kun Fayakun” karangan Ustadz Yusuf Mansur, gara2 dipinjami sebentar oleh bapak pemilik Warteg.

Ada satu bagian yang sangat menyentuh hati saya, di halaman 108.

Diceritakan bahwa kita tidak memiliki apa-apa. Mata bukan milik kita. Begitu pula tangan, hati, semua bagian tubuh dan juga harta yang kita miliki.

Oh, jadi sedih, kalo bibir pinjaman ini, mencium bibir lain yang kebetulan dipinjamkan ke seorang wanita, yang kebetulan wanita tersebut belum dihalalkan bagi saya. Sedih juga, kalo mata pinjaman ini, melihat hal-hal yang tidak dihalalkan bagi mata “saya”.

Jangan tanya apakah ini pengalaman pribadi, kalo Anda kebetulan wanita yang mempertimbangkan saya sebagai pasangan hidup, tentunya harus tau dong calonnya seperti apa? 😉

Pemilik barang-barang pinjaman ini yaitu Allah tentu saja berhak memberi peraturan barang2 pinjamannya mau diapain. Yang boleh, yang disarankan, dan yang dilarang.

Kemarin baru nginep di Hotel Horison Bandung berhubung ada acara di IT Telkom. Kalo misalnya di hotel itu sepreinya robek, misalnya, pastilah dicharge tambahan. Kalo misalnya TV-nya kita pecahin, tentunya kami disuruh ganti.

Ternyata berbeda dengan barang2 pinjaman di tubuh saya ini, belum pernah saya disuruh ngganti kalo misalnya penggunaannya nggak sesuai peraturan. Bahkan kalaupun mau kena “extra-charge,” caranya sederhana:

“Maka mengapa mereka tidak bertaubat kepada Allah dan memohon ampun kepada-Nya. Dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.” [Al-Maa’idah: 74]

Apalah artinya tubuh saya dibandingkan seprei, TV, atau barang2 hotel lainnya. Aku takut kalau2 HP-ku rusak, laptopku rusak, tapi astaghfirullah jarangnya aku berpikir saat merusakkan mataku, tanganku, dan barang2 lainnya yang cuma pinjam. Pinjam alias gratis, bukan sewa. Subhanallah.

Yang bikin lebih sedih lagi…

Berkata Nabi Musa AS:” Dosa apakah yang lebih besar daripada dosa wanita yang telah berzina dan membunuh anak dari hasil perzinahan tersebut, Ya Jibril???”. Jibril menjawab:” Seseorang yang meninggalkan Sholat dengan sengaja”.

Astaghfirullah, ternyata apa yang ku(tidak)lakukan selama ini lebih berat dosanya dibandingkan sebuah pekerjaan yang sangat keji yaitu berzina dan membunuh.

Ngomong begini bukan karena Ramadhan, bukan karena aku sok alim, justru karena jauh dari itu. Kalau udah alim mungkin bakal malah jarang ingat kesalahan2 diri sendiri, jadi aku nggak mengidamkan jadi “orang alim”. Semoga posting ini bisa jadi pengingat untuk diriku sendiri; kalo bisa berguna bagi yang lain tambah alhamdulillaah lagi. Amiin.

Like this article? Please share this article with others:

"I could've spent more time worshipping You…"

Ya Allah...

SacredLearning.org is an Islamic web site Parama Danoesubroto recently shared with me which, among other useful materials, contains general talks by Shaykh Husain Abdul Sattar (as freely downloadable audios).

Parama initially made me interested with a talk titled “Wisdom of Wealth” which is excellent.

I begin to listen to the other talks. Actually I dutifully enjoy his talks that my laptop is continuously downloading all of the rest of the talks (including the right-on-time Ramadan classroom) using my trusty DownThemAll. 😉

And then I struck gold, in Muraqabah – Step by Step Approach:

… Ya Allah, You made the night so short. If You’ve made it longer, I would’ve been able to spend more time worshipping You …

That passage, perhaps exclusively that passage, was so personally intense to me that I started to cry at that point. I rewind it, just to hear the Shaykh say it. And again. And again. And again.

It clicked. In Dedi’s words, I definitely ‘blinked…’

. . .

To make a long story short, it directly connects to what I felt in a couple of disastrous (but mysteriously uplifting!) events a few of years ago. Not many people will find that passage special, if at all. (Much like the words “Sabar dan Ikhlas, itu adalah Islam” in Ayat-ayat Cinta movie.)

How could a self-proclaimed secular guy like me would even think in the ways of “more time worshipping God?” Well a few years ago, it wasn’t my thinking. It was my feeling, and clearer than crystal at that. A glimpse of Allah would make me burst into tears instantly (that I was thinking it’d be easy for me to get a melancholic role in Hollywood.)

Let alone Allah, a tiny drop of tea or a single piece of rice, as sample reflections of Allah’s “nikmat” did literally make my heart tremble… almost uncontrollably.

Shaykh Husain also provided a very clear rationale (at least for me) –that I doubt any of my friends at that time actually understood how it felt when…

“…you get to that state; that perception and that attachment becomes more valuable than anything to you in the world… And when you do something that derails you from that, and you lose that, it would be so disgusting to you…”

To date, this is the best explanation I ever heard about what I felt…

…or is it?

Is it just my illusion of a simply psychiatric mental state? It would be much easier for me to think that way, but too many things are just “too right” (if there is that word.)

But even if things are too right, as I said I was (and OMG still am) highly secular, which means highly unlikely to have anything to do with, err…  muraqaba. Wouldn’t you think?

Hopefully soon things will unfold in the best way for me… Amin.

Like this article? Please share this article with others:

9 Most Important Quotes You Need to Know About Prophet Muhammad S.A.W.

Just read a very interesting article from Wid Brilliant about Prophet Muhammad. It’s so good and “BLINK!” me a lot so I just had to make a copy here…

Thanks a lot to Dedi Setiawan for introducing me the word “BLINK”, and Parama Danoesubroto for reminding me (again!) about this theme.

Of course *BIG* Thanks to the original writer(s)!

Humain Parfait, Muhammad SAW

What prominent people say about Rasullullah Muhammad S.A.W, PBUH [Peace Be Upon Him]

Allah_muhammad


Citra baik Muhammad mengalahkan ketenaran raja-raja. Nabi yang diutus Tuhannya ini melakukan pekerjaan sehari-hari. Beliau menyalakan api, menyapu, memerah susu kambing, dan menambal sendiri sepatu dan pakaiannya yang terbuat dari wol. Seakan menolak pencitraan dirinya sebagai seorang pertapa suci yang diagungkan, ia menjalani hidup seperti seorang bangsa Arab dan seorang prajurit – dengan sedikit makan. Dalam suatu acara yang hikmat, Beliau menjamu para tamunya dengan cara sederhana dan penuh keramahan. Namun dalam kehidupan pribadinya, minggu-minggu terlewatkan dengan serba kekurangan di dalam rumahnya. Beliau tidak mengenal anggur dalam kebiasaan hidupnya. Rasa laparnya cukup terpuaskan oleh sepotong roti: Beliau merasa amat bahagia dengan seteguk susu dan madu, sebab kurma dan air adalah menu sehari-harinya.

–[Edward Gibbon, The History of the Decline And Fall of The Roman Empire, Vol. VI, London: The Folio Society, p.264.]

Dia adalah kepala negara sekaligus pemimpin agama, dia adalah Kaisar dan Paus jadi satu. Tapi, dia adalah Paus tanpa kekuasaan kepausan, dan Kaisar tanpa pasukan kekaisaran, tanpa bala-tentara yang siap tempur, tanpa pengawal, tanpa istana, tanpa pemasukan yang tetap. Jika ada seorang manusia yang berhak untuk menyatakan bahwa ia memerintah atas perintah Ilahi, maka itu adalah Muhammad, karena ia memiliki seluruh kekuasaan tanpa perangkat dan pendukung yang dibutuhkan bagi sebuah kekuasaan seperti itu.-[Bosworth Smith, Mohammad and Mohammadanism, London , 1874, p. 92.]

Adalah tidak mungkin bagi seseorang yang mempelajari kehidupan dan karakter seorang Nabi besar dari bangsa Arab itu – yang mengetahui bagaimana ia mengajar dan menjalani hidup – hanya akan tiba pada sekedar rasa hormat saja atas kemuliaan Nabi yang menakjubkan ini, salah seorang utusan Tuhan yang teragung. Dan walaupun dalam karya-karya saya yang mungkin dikenal banyak orang, saya menulis banyak tentangnya tetap saja ketika saya membacanya berulang kali, rasa hormat, penghargaan dan takjub saya tak pernah ada habisnya bagi mahaguru dari bangsa Arab itu.–[Annie Besant, The Life and Teachings of Muhammad, Madras,1932, p.4.]

Saya ingin mengetahui tentang manusia paling berpengaruh dalam hati jutaan umat manusia… Saya semakin bertambah yakin bahkan kemenangan yang didapat oleh Islam pada masa-masa itu bukanlah dari ayunan pedang. Kemenangan itu buah dari kesederhanaan Nabi yang gigih, keikhlasan Nabi yang telah mencapai puncaknya, kehati-hatian terhadap semua amanat yang diembannya, pengabdian yang mendalam terhadap para sahabat dan pengikutnya, keberaniannya, ketidaktakutannya, keyakinan yang sempurna terhadap Tuhan dan misinya. Inilah semua dan bukanlah jalan pedang yang mengatasi semua halangan-halangan itu. Ketika saya menyelesaikan Bab ke-dua dari biografi sang Nabi, saya menyesal: sudah tidak ada lagi kehidupan agung lain yang bisa saya pelajari.–[Mahatma GandhiYoung India , 1922.]

Menurutku, Muhammad adalah seorang lelaki biasa. Dia tidak bisa membaca dan menulis. Dia buta huruf. Kita membicarakan masa 1.400 tahun yang lalu. Dimana seorang yang buta huruf membuat pernyataan-pernyataan menakjubkan, yang secara ilmiah luar biasa akurat. Saya secara pribadi tidak bisa melihat hal ini sebagai sebuah kebetulan belaka. Terlalu banyak akurasi yang dia berikan, seperti Dr. Moore, saya tidak punya keraguan dalam fikiran saya bahwa adalah wahyu Tuhan yang membimbing Muhammad dalam membuat pernyataan-pernyataan itu.– [Dr.TVN Persaud, Profesor Anatomi, Ahli Kesehatan & Penyakit Anak. Mempublikasikan lebih dari 181 tulisan ilmiah. Th.1991 menerima penghargaan tertinggi bidang Anatomi di Kanada.]

Bismillahirahmanirrahiim
Dari penelitian-penelitian saya dan apa yang telah saya pelajari dari konferensi ini, saya percaya bahwa segala yang telah ditulis di Qur’an 1.400 tahun yang lalu adalah kebenaran yang dapat dibuktikan dengan penelitian ilmiah. Karena Muhammad tidak dapat menulis dan membaca, Muhammad pastilah seorang utusan yang menyampaikan kebenaran yang diwahyukan kepadanya sebagai pencerahan dari yang Maha Pencipta. Sang pencipta ini pastilah Tuhan, atau Allah. Karena itu, saya rasa inilah waktunya saya mengucapkan “Laa ilaaha illallah, dan tidak ada Tuhan yang pantas disembah melainkan Allah, ‘Muhammad Rasool Allah’, Muhammad adalah utusan Allah …
–[Profesor Tagata Tagasone, Mantan Kepala Fakultas Anatomi dan Embriologi di Universitas Chiang Mai, Thailand.] Apabila tujuan yang luar biasa besar, dengan bekal memulai yang amat minim, dan hasil yang juga luar biasa besar, adalah tiga syarat untuk seseorang disebut jenius, siapa yang berani membandingkan manusia hebat mana pun dalam sejarah modern ini dengan Muhammad ? Orang-orang yang paling terkenal hanya menghasilkan senjata, hukum dan kekaisaran. Mereka menemukan tak lain hanya kekuatan material yang seringkali lenyap begitu saja di depan mata. Orang ini (Muhammad) tidak hanya mengendalikan pasukan, undang-undang, kerajaan-kerajaan, orang-orang dan dinasti, tetapi jutaan manusia di sepertiga dunia yg dihuni masa itu; dan lebih dari itu. Dia menggoyangkan altar-altar, dewa-dewa, agama-agama, ide-ide, kepercayaan- kepercayaan dan jiwa manusia…keuletannya untuk mencapai kemenangan, tekadnya… kesemuanya semata dicurahkan untuk satu gagasan mulia, dan sama sekali bukan untuk membangun sebuah kekaisaran. Doanya yang terus-menerus, wahyu yang dia peroleh dari Tuhan, kematiannya dan pencapaiannya setelah kematian, semuanya ini tidak lain membuktikan pendiriannya yang gigih, yang memberikannya kekuatan untuk menegakkan sebuah ajaran. Ajaran ini ada dua sisi : Keesaan Tuhan dan Tuhan sebagai dzat yang immaterial. Ajaran yang pertama manjelaskan tentang apa Tuhan itu, ajaran kedua menjelaskan tentang apa yg bukan Tuhan. Yang pertama menghancurkan tuhan-tuhan palsu melalui perlawanan, yang kedua menjelaskan tentang Tuhan melalui kata-kata.

Filosof, orator, rasul, pembuat undang-undang, pejuang, pencetus ide-ide, pelestari ajaran yang rasional dan keyakinan tanpa simbol-simbol, pendiri duapuluhtiga kerajaan dengan satu agama, itulah Muhammad. Dengan menggunakan standar manusiawi apa pun, kita boleh bertanya, adakah orang yang lebih hebat dari dia ?-[Alphonsso De Lamartine (1790-1869), Lamartine, Histoire de la Turquire, Paris , 1854, Vol. II, pp 276-277.]

Mecca_skyline_1
Muhammad yang dulunya seorang bocah dan pria muda yang gelisah telah menjadi Muhammad Sang Nabi. Berkat kepatutan pendekatan, baik secara pribadi, agama maupun sosial, pesannya disambut dengan penuh semangat oleh sekelompok kecil orang yang selanjutnya menjadi sahabat setia. Kelompok ini kemudian menjadi sebuah komunitas, komunitas agama. Di Madinah, Muhammad menemukan dirinya dalam situasi yang memungkinkan – bahkan mengharuskan dia melakukan perjuangan untuk memperoleh kekuasaan di daerah oase itu…
Lima tahun kemudian setelah peristiwa hijrah, kelompok tadi telah mentransformasikan dirinya menjadi sebuah negera yang dihormati oleh para tetangganya…

Sejarah, dan khususnya sejarah Islam, mengenal para tokoh pembaharu lainnya di bidang agama, yang memiliki posisi untuk memainkan peran politik. Namun sering mereka terbukti tak mampu beradaptasi pada bekerjanya kekuatan-kekuatan “political interplay” yang ada. Mereka telah gagal bertindak pada saat dan tempat yang diperlukan, mereka tidak tahu cara bagaimana “membaca” berbagai tujuan jangka panjang, dan juga tidak berhasil menjalankan kegiatan praktis yang terus-menerus dapat berubah, untuk memenuhi kebutuhan yang juga terus-menerus berubah sesuai kebutuhan pada saat itu juga. Terkadang para pemimpin agama itu pun harus bekerja sama dengan orang yang memiliki kepiawaian menyiasati – yang tinggi tingkat kesulitannya – dan yang mampu mewujudkan rencana-rencana. Tetapi Muhammad menemukan dalam dirinya semua hal itu: dia memiliki semua bekal yang dibutuhkan untuk memenuhi peran gandanya tersebut. Di Medina, sang penyeru kebenaran abadi tersebut telah muncul pula sebagai seorang politisi yang ulet dan handal. Mampu mengendalikan perasaannya dan tidak memperbolehkan perasaan tersebut terlihat kecuali pada waktunya yang tepat. Mampu menunggu sekali pun untuk waktu yang lama, dan bertindak cepat jika saat yang tepat datang… Dengan cara yang sama – sebagian besarnya – dia juga telah membuk tikan dirinya sebagai jendral piawai, yang mampu dalam merancang peperangan secara cerdik, dan mengambil langkah tepat yang diperlukan di setiap pertempuran.-[Maxime Rodinson, Muhammad, diterjemahkan dari bahasa Perancis oleh Anne Carter, London .] Allahu_akbar


Musa telah menerangkan adanya Tuhan kepada bangsanya, Yesus kepada bangsa Romawi, Muhammad kepada seluruh dunia. Enam abad sepeninggal Yesus bangsa Arab adalah bangsa penyembah berhala, yaitu ketika Muhammad memperkenalkan penyembahan kepada Tuhan yang disembah oleh Nabi I
brahim, Nabi Ismail, Sekte Arius dan sekte-sekte lainnya telah mengganggu kesentosaan Timur dengan jalan membangkit-bangkitkan persoalan tentang sifat tuhan bapa, tuhan anak dan roh kudus… Muhamad mengatakan, tidak ada tuhan selain Allah yang tidak berbapa, tidak beranak, and that Trinity has been deteriorated with misleading ideas.. .
Alikhlas_1
Muhammad seorang bangsawan, ia mempersatukan semua patriot. Dalam beberapa tahun kaum muslimin dapat menguasai separoh bola bumi. Jiwa manusia yang mereka selamatkan, berhala-berhala yang mereka hancurkan. Dan tempat-tempat pemujaan yang mereka runtuhkan selama 15 tahun, jauh lebih banyak dibanding dengan yang pernah dilakukan para pengikut Musa dan Isa selama 15 tahun. Muhammad memang seorang manusia besar. Sekiranya revolusi yang dibangkitkan itu tidak dipersiapkan oleh keadaan, mungkin dia sudah dipandang sebagai dewa. Ketika dia muncul, bangsa Arab telah bertahun-tahun terlibat dalam perang saudara
.-[Napoleon Bonaparte (Napoleon I), (1769-1821) :Tokoh penting Perancis, panglima perang kenamaan, pendiri imperium Perancis, banyak negeri yang telah ditaklukkan. Kata-kata Nalopeon pernah disitir oleh seorang penulis bernama Cherfils dalam bukunya berjudul Bonaparte et l’Islam

Setelah banyak mempelajari, menekuni dan mengkaji semua segi ajaran Islam, dan setelah membanding-bandingkan dengan agama lain, akhirnya Prof. Dinet memeluk Islam. Hingga akhir hayatnya ia tetap sebagai muslim yang baik. Setelah menunaikan ibadah haji, dia menulis buku khusus dengan cara yang sangat indah dan menarik : Indah susunan kalimatnya, jauh jangkauannya, kuat argumentasinya dan mudah dicerna karena gaya bahasanya yang sederhana. Dialah yang dengan tegas mengalamatkan kata-katanya kepada H.A.Lamens, pendeta Nasrani, pengarang, yang mana dalam semua karyanya mengenai Islam. Dan tidak pernah jemu menyerang Islam juga nabi yang membawa ajaran Islam. Kepada Lames itulah Dinet berkata :”Kami berada di suatu lembah, dan tuan berada di lembah yang lain”.Lebih jauh beliau mengatakan :”Kesalahan orang Eropa (barat) yang sangat fatal ialah, karena mereka mengkaji dan menganalisa kehidupan Muhammad dengan cara menurut tabiat orang barat, padahal Nabi Muhammad bukan orang barat. Lagi pula logika barat tidak mungkin mendatangkan kesimpulan yang benar jika digunakan untuk memahami sejarah kehidupan para Nabi & Rasul yg mana kesemuanya adalah orang Timur.

Prod.Dinet kemudian menyebut barisan nama kaum orientalis fanatik yang anti Islam, antara lain : H.A.Lamens, Dozzy, Noldeke, Goethe, Sprenger, Grimme, Snouck  Horgronye, dll. Setelah meneliti pendapat mereka, Prof.Dinet mengatakan :”Apabila kita perhatikan pendapat mereka, baik yang berkebangsaan Perancis, Inggris, Belanda, atau yang lainnya; maka kita temukan pendapat yang berlawanan antara yang satu dengan yang lain, hingga orang tidak dapat memilih mana yang benar, karena semuanya jauh menyimpang dari sumber-sumber riwayat yang benar”.

taken from:

http://labbaik.multiply.com/journal/ item/264? mark_read= labbaik:journal: 264

diketik ulang dari : “Riwayat Kehidupan Nabi Besar Muhammad SAW”, HMH.Al Hamid Al Husaini, Yayasan Al Hamidiy Jakarta, cetakan kelima, 1995, hal:936-953)

Note : artikel di atas telah dimuat dalam Labbaik, edisi : 022/th.02/Rabi’ ul Awwal-Rabi’ul Tsani 1427H/2006M

Like this article? Please share this article with others:

Top 9 Habits of Highly Successful Entrepreneurs

Princess Kirsi

Parama W. Danoesubroto, a friend of mine, recently shared a bit of his vast business-savviness. It’s great enough that I’d like to share it here, both with my future self and with you the cool person (yes! YOU) who read this blog. Extra-gladly he’s willing to license his ideas as Creative Commons (oh so geeky!).

So, from this point below it’ll be his words, not mine:

Here’s what I’ve learned if I wanted to keep on continuing to be an entrepreneur.

These are just my values that I keep for myself. This might not apply or be true to other people.

  1. Stay Positive. And keep positive people around you, stay away from people who is negative. Choose your surroundings wisely.
  2. Embrace Failure. Failure is the best lesson in life.
  3. Always Listen to what other people have to say. But of course you have to carefully judge if it applies to your situation or not.
  4. Live BELOW Your Means. If you make $10 dollars and you can live on $1: do that. Because you never know what the next quarter or the next month will bring. Have enough buffer so that even if your business goes up and down, your lifestyle is the same.
  5. Tell Other People About Your Goal and Aspiration. This is important, because once you tell people about what you want to be… and not ashamed about it. Its like promising to them that you’ll reach that goal–and that makes you motivated because you don’t want to break that promise. But you have to be careful here, because you have to have such an idealist mindset that you need to embrace temporary setbacks and failures.
  6. Success is NOT a Result. Although society perceive it that way.All we have to do is try our hardest, and keep on trying and trying, and when the time comes, God will give us the result.
  7. Have a Goal That’s High Enough That You’ll Never Reach Them. Because I see that if you have a low goal, the day that you reach them is the day of your decline. For example if your goal is to have a Ferrari, then when you have it… you wouldn’t have the same drive and motivation as when you didn’t have it.So we need to set ourself up so that we stay Zuhd. To have wealth but doesn’t feel that we have it, to have intellect but don’t feel that we have it, etc. To drive a Ferrari one day, and to drive a Metro Mini another day… our heart stays the same. No pride, no arrogance, no shame, no low self esteem.
  8. Delayed Gratification (editor’s note: Mr. Jaya Setiabudi also said this, a tip I remember very dearly). You don’t have to have the things you want now. You don’t have to upgrade your lifestyle as soon as you have money. Delayed gratification is actually a fuel to fuel our stamina. The more you wait for something, the more intense you feel about wanting it. You can then channel it to drive you forward.
  9. Be EGO LESS. You are never the most intellegent, the most wealthy, the most handsome person in the world. There is always someone better than you. Without ego, you can grow to be a better human being faster. Without ego, you can think objectively about many things in life or business, or etc. Without ego, you take criticism well and be able to improve yourself. People would then like you more because they have less pressure when they’re around you. And without ego, you enjoy life more because you got no pressure on yourself.(alias anti gengsi)I’d like to say that Social Status is a trapSocial Status is Prison

    You don’t want to be in a situation where you are expected by society to dress a certain way, drive a certain car, when in your heart you don’t want to.

    There is someone I know, that bought a luxury car
    .

    And then he starts feeling that his clothes are not up to par with his car. So he bought nicer clothes. And he bought nicer things.

    When his business went down, he can’t downgrade; cause……who want to drive a luxury car and work at a McDonald’s right?

    So he was feeling a high amount of pressure.

    So NEVER be in that positionJangan kaya OKB (orang kaya baru)

Like this article? Please share this article with others: